Termékek

 

A Kőszegi Sör nem csupán egy sör, hanem egy kézműves sör, mely Kőszeg és az Alpokalja egy régi - új gasztronómiai alkotóeleme is egyben.

 

Kőszegi Sör

- Bécsi Láger -

 

 

A Kőszegi Sör (Bécsi Lágere) egy ritka, majdnem elfeledett típusa a lager söröknek, mely az európai piacokról szinte teljesen eltűnt. Elszórtan, kisebb kézműves sörmárkák formájában érhető csak el ez a sörkülönlegesség a kontinens különböző pontjain. Az ipari sörtermelésben egyáltalán nem gyártanak ilyet.

A Kőszegi Sör (Bécsi Lágere) egy kifejezetten "beszélgetős" kézműves sörfajta,

amely inkább frissítő jellegű, karamelles ízű, nem keserű.

• Színe: borostyános,

• Alkohol tartalom: 5,5 %

Szűretlen, pasztőrözetlen világos sör

• Minőségét megőrzi: 1 év

Kizárólag minőségi alapanyagok felhasználásával készült!

 

Kőszegi Sör Farekeszben

Egy kifinomult sörhöz a kifinomult kiszerelés is elengedhetetlen, így megalkottuk a Kőszegi Sörhöz illő Farekeszt. Az esztétikus kivitelezésnek köszönhetően alkalmas ajándékként, de a hétköznapokban is praktikus és ideális a Kőszegi Sör szállítására, tárolására. Te is el tudod képzelni otthonodban?

A farekeszes kiszerelés 6 darab 0,5 literes sör befogadására alkalmas.

 

 

Kőszegi Sör Bon

A sör kísérő termékeként a Gabriel Bon-bon Manufaktúra egy egyedülálló desszertet álmodott meg a Kőszegi Sör felhasználásával. A prémiumkategóriás sörcsokoládé különlegesség "Kőszegi Sör Bon" néven kapható a Csokiszeg üzletében.

A csokigolyók a Kőszegi Sör krémjével töltött ínnyencség.

"Hozzáértők szerint a Bon-bon készítés a cukrászat csúcsa. A keserű és az édes íz harmóniájának megteremtése nagy feladat minden mester számára. Ötletesség, fantázia, alapanyagok ismerete valamint a megfelelő technológiai sorrend kialakítása és maradéktalan követése kell hozzá. Szakértők azt mondják, minden kézi gyártású bon-bon egy remekmű amit nem szabad egy napon említeni a sorozatban készített gyári termékekkel. A bonbont fogyasztáskor élvezni kell, mint minden jót az életben, gyönyörködni formájában – memorizálni illatát – apró falatokkal kóstolgatni. A töltelékből kitárulkozó ízvilágot felfedezni, csodás rabul ejtő dolog hisz a meglepetés nem a formában hanem a tartalommal együtt az összhatásban rejlik.

A kézműves bon-bon valódi csokoládéból a legfinomabb és legjobb alapanyagokból készül. Nem tartalmaz vegyi konzerválószert sem más növényi zsiradékot csak nemes kakaóvajat.

A Kőszegi Sör Bon is ezekkel az elvársokkal készült" - Gábriel Sándor (aranykoszorús mestercukrász)

 

Kőszegi Sör Kísérő Étele

Kőszeg és egyben az Alpokalja egy új ízvilágát hivatott a sörrel összepárosítani. Az étel megkomponálásánál szempont volt a vidékre jellemző gesztenye és a szőlő, illetve, hogy maga az étel is szorosan illeszkedjen a Kőszegi Sörhöz és tartsa meg azokat a jegyeket, melyeket a régió hordoz magában. Így született meg az ötlet, hogy egy sörben sült csülök legyen a tányér fő eleme, ami ugyanakkor nem nyomhatja el a tányéron határozottan jelenlévő mazsolás savanyúláposzta pürét és a gesztenyés burgonya gratint. Így egyszerre van jelen a sörre is jellemző lágyság, frissesség és határozottság is, ügyelve a textúrák sokszínűségére. Élvezzétek a sör és az étel találkozását!

Fogyasztható: A Kőszegi Sör értékesítő partnereinél Kőszegen (Kékfény Étteremben, Bécsikapu Étterem, azonban az ételkülönlegesség egyenlőre csak a Kőszegi Sör által meghirdetett rendezvényeken kapható és fogyasztható.)

Megálmodója: Sass Dani, aki egy kereskedelmi TV csatorna Konyhafőnök (gastro vetélkedő) második helyezettje lett, maga mögé utasítva szakácsokat és chef-eket. Dani kellő motivációt kapott arra, hogy komolyabban foglalkozzon a gasztronómiával. Kiss András felkérésére inspiráló volt számára, hogy egy város, régió és a Kőszegi Sör kísérő ételének új ízét megalkothassa.

 

Kőszegi Sör Perec

Kis könnyed sörkorcsolyaként megalkottunk a Kőszegi Sör Perecet, mely a helyi vendéglőkben, a kőszegi hegyekben kiránydulások alkalmával könnyed kísérője lehet a Kőszegi Sörnek.

 

Kőszegi Sör - korsó

Ahhoz, hogy igazán élvezhesd a Kőszegi Sör ízét, a hozzávaló korsóból kell azt fogyasztanod. Utánnajártunk, hogy mely korsó erra legalkalmasabb és kiválasztottuk, hogy valóban élvezhesd a jól behűtött Kőszegi Sört, minőségi sörfogyasztóként.

 

Légy része egy legenda visszatérésének!

Kóstold meg Te is a Kőszegi Sört!

Egészségedre!